De European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022 zijn open voor inzendingen!

woensdag 24 november 2021 - 20:51

Europa's meest inspirerende architecten, ambachtslieden, deskundigen op het gebied van cultureel erfgoed, professionals, vrijwilligers, openbare en particuliere instellingen en lokale gemeenschappen hebben nu een nieuwe kans om erkend te worden voor hun prestaties!

De Awards identificeren en promoten best practices op het gebied van het behoud en de verbetering van materieel en immaterieel cultureel erfgoed, stimuleren de grensoverschrijdende uitwisseling van kennis in heel Europa, vergroten het publieke bewustzijn en de waardering van het Europese culturele erfgoed en moedigen verdere uitstekende initiatieven aan door de kracht van het voorbeeld.

Met ingang van 2022 zijn de categorieën van inzendingen herzien in overeenstemming met de laatste ontwikkelingen op het gebied van erfgoedbeleid en -praktijk in Europa. De vernieuwde vijf Awards categorieën zijn:

• Behoud en adaptief hergebruik;
  • Onderzoek;
  • Onderwijs, training en vaardigheden;
  • Burgerbetrokkenheid en bewustmaking;
  • Erfgoed kampioenen

De Awards bekronen tot 30 uitzonderlijke erfgoedprestaties, waaronder maximaal vijf Grand Prix. Elke winnaar van een Grand Prix ontvangt een geldbedrag van € 10.000. Daarnaast zal de Public Choice Award worden uitgereikt aan een van de geselecteerde prijswinnaars, na een online stemming uitgevoerd door Europa Nostra, de European Voice of Civil Society Committed to Cultural Heritage.

De European Heritage Awards / Europa Nostra Awards werden in 2002 gelanceerd door de Europese Commissie en worden sindsdien beheerd door Europa Nostra. Zij worden ondersteund door het Creative Europe programma van de Europese Unie. De Awards hebben de winnaars grote voordelen opgeleverd, zoals meer (inter)nationale bekendheid, hogere bezoekersaantallen en vervolgfinanciering.

Voor meer informatie en online inzendingen klik hier.

Deadline voor inzendingen: 1 februari 2022