De Governance Code Cultuur 2019 aangeboden aan Ingrid van Engelshoven

vrijdag 9 november 2018 - 10:44

Ingrid van Engelshoven, minister van OCW, presenteert de nieuwe publicatie Governance Code Cultuur 2019 samen met Jo Houben, directeur-bestuurder Cultuur+Ondernemen. © Vera Duivenvoorden

De Governance Code Cultuur 2019 is maandag 5 november aangeboden aan Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De ambities binnen de cultuursector zijn groter dan de overheid alleen kan financieren. Daardoor gaan culturele organisaties steeds vaker op zoek naar andere partners waarmee ze hun ideeën, plannen en projecten wél kunnen realiseren. Die ontwikkeling maakt bestuur en toezicht complexer. Er is niet meer die ene broodheer waarvan je weet wat de grenzen en wensen zijn.

De Governance Code Cultuur 2019 helpt organisaties bestuur en toezicht vorm te geven in die nieuwe wereld. Hoe blijf je integer als financiers invloed willen uitoefenen? Wat is een goede rolverdeling tussen bestuur en raad van toezicht? En wat is het verschil tussen gewenste en ongewenste belangenverstrengeling?