U bent hier

De jury Museumtalent 2019 kan aan de slag!

maandag 22 juli 2019 - 10:16

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed ontving nog nooit zoveel inzendingen: zeventwintig interessante jonge professionals zijn door hun museumdirecteur of manager aangedragen voor het Museumtalent 2019! De kandidaten zijn afkomstig van grote én kleinere musea, zowel uit de Randstad als verspreid over het land.

Collage museumtalent 2019

Prachtige prijzen

Op het Museumcongres van 3 oktober in Kerkrade zullen drie finalisten zich presenteren en ’s avonds wordt bekend gemaakt wie van hen zich het Museumtalent 2019 mag noemen. Het Mondriaan Fonds financiert de prijzen in het kader van talentontwikkeling. De winnaar ontvangt voor een persoonlijk ontwikkeltraject 7.000 euro en de twee overige finalisten 3.000 euro voor een buitenlandse congresreis. Het huidig Museumtalent Davida de Hond is zojuist voor een specifieke leadershiptraining afgereisd de Harvard Law School in Boston.

De jury

De jury zal zich, onder leiding van Susan Lammers, voorzitter en algemeen directeur RCE, eind augustus buigen over de inzendingen. Dit jaar bestaat de jury verder uit: Ralph Keuning, directeur van museum de Fundatie uit Zwolle, Annemarie van Eekeren, commissielid Mondriaan Fonds en manager presentatie en collectie NEMO Amsterdam, Denise de Boer adjunct directeur Frans Hals Museum Haarlem, Erik de Jong lid programmaraad Museumcongres en directeur Museum aan het Vrijthof, Adrie Warmenhoven, bestuurslid Museumvereniging en directeur Koninklijk Eise Eisinga Planetarium Franeker en natuurlijk het Museumtalent 2018 Davida de Hond.

Kom naar het Museumcongres op 3 oktober of de Museumkennisdag op 4 oktober. 

Tags 
Nieuws

Reacties