U bent hier

De zomercampagne van Museumkids gaat van start!

woensdag 5 juli 2017 - 15:43

Tussen 5 juli en 23 augustus sturen we vanuit museumkids.nl wekelijks een mail naar alle museuminspecteurs met inspiratie voor museumbezoek en inspecties in de zomervakantie. Via campagnepagina’s op museumkids.nl en museumkaart.nl en onze social kanalen worden ouders en kinderen attent gemaakt op jullie activiteiten en we organiseren een wedstrijd voor de leukste museuminspecties. Laat de zomer maar komen! 

zomercampagne voor museumkids

DOEL is om museumbezoek door families met kinderen t/m 12 jaar te stimuleren in de zomervakantie, om nieuwe museuminspecteurs te werven en bestaande inspecteurs te activeren - zodat we straks zoveel mogelijk Kidsproof musea kunnen promoten. (10 november Beeld en Geluid)

De wekelijkse mailingen gaan naar circa 15.000 mailadressen uit de database van Museumkids.
Ook komt er in deze vakantie een mailing naar de (groot)ouders van kidskaarthouders. Een groep van zo'n 138.000 adressen.

WEDSTRIJD

Uiteraard is er een wedstrijd voor de inspecteurs: onder de inspecties in deze vakantieperiode worden 3 iPad Mini's en 3 fotocamera's verdeeld. 

Als musea zelf nog extra prijzen willen uitreiken om het inspecteren te promoten - leukste inspectie van je museum,  bijvoorbeeld - dan werken we daar graag aan mee. Wij kunnen jullie een geanonimiseerde uitdraai geven van jullie inspecties uit de zomerperiode. Na jullie selectie nemen wij contact op met de winnaar(s) en kunnen we de contactgegevens overdragen. Mocht je hierin interesse hebben, mail dan even naar info@museumkids.nl 

MATERIAAL

Om de museuminspecteurs, kinderen tot 12 jaar, in het museum te kunnen begeleiden bij het inspecteren, downloaden van de inspecteursapp en dergelijke sturen we volgende week een handige flyer met een stappenplan om uit te delen aan de bezoekende kinderen. Zo weten de vrijwilligers en baliemedewerkers ook wat de museuminspecteurs moeten doen. 

Daarnaast ontvangen jullie van ons wat beeldmateriaal voor de zomercampagne. Dit alles zullen we rond 7 juli per mail/wetransfer versturen.

De algemene museuminspecteursposter is nog te downloaden via https://www.museumkids.nl/informatie-voor-musea

ONZE VRAAG

We ontvangen jullie tips en museumactiviteiten voor deze doelgroep graag. Bij voorkeur beeld (graag liggend, 72 dpi, 600 px breed) + tekst (max 200 woorden per activiteit).

Ook hopen we dat jullie kinderen tot 12 jaar in het museum kunnen opvangen en begeleiden bij het inspecteren, downloaden van de inspecteursapp en dergelijke.  

Reacties