Digitaal lesmateriaal maken: stappenplan

woensdag 30 juni 2021 - 10:51

Er is een nieuw stappenplan dat je als museum kunt gebruiken om digitaal lesmateriaal te ontwikkelen. Het is zowel geschikt voor musea die al digitaal lesmateriaal hebben, als voor musea die er een start mee maken.

Het stappenplan helpt te kiezen waar en hoe je begint: voor wie is het lesmateriaal bedoeld? Welke vormen zijn geschikt, en welk materiaal heb je nu al? Het helpt ook te kiezen tussen zaken als een pdf, video, of iets anders, en hoe je ervoor zorgt dat je links lang bruikbaar blijven. NDE heeft ook checklists gemaakt voor briefings en om digitale middelen te testen.

Met dit stappenplan kun musea zich verder ontwikkelen op de terreinen digitalisering en educatie. Meer informatie vind je hier: