Droomschilderij Leonora Carrington voor Museum Boijmans Van Beuningen

woensdag 8 mei 2019 - 12:50

Leonora Carrington, Again the Gemini are in the Orchard, 1947, olieverf op paneel, 91 x 60 cm, Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen heeft met steun van de Vereniging Rembrandt de hand weten te leggen op een vroeg topstuk van de surrealistische kunstenaar Leonora Carrington.

Het raadselachtige schilderij van Carrington, dat verwijst naar Jheronimus Bosch’ beroemde Tuin der lusten, is nu te zien in Als de luiken sluiten een tentoonstelling met hoogtepunten uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. In deze tentoonstelling bevindt zich ook het Drieluik met Madonna te midden van heiligen dat de Vereniging Rembrandt eind 2018 hielp aankopen. De tentoonstelling loopt tot en met 26 mei, dus wie de twee recent gesteunde aankopen wil bewonderen voordat het museum zijn deuren sluit voor renovatie, moet snel zijn.

Meer weten over de nieuwe aankoop? Kik hier