Duitse leidraad voor museumeducatie

woensdag 23 december 2020 - 13:23

De Museumsbund, de 'Duitse Museumvereniging', heeft een boek gemaakt over museumeducatie. De leidraad gaat zowel over kinderen als volwassenen. Doel is te helpen inclusief te zijn, dus allerlei soorten mensen te bedienen, en er ook te zijn voor mensen die (nu) geen musea bezoeken.

Voor hoeveel zintuigen is je museum interessant? Kunnen mensen op wielen er ook terecht? Hoe kun je bevorderen dat mensen participeren? Hoe versterk je meerstemmigheid? Met wat voor activiteiten kun je nieuw publiek bereiken? Hoe activeer je het publiek? Het boek biedt zowel handvatten voor een strategie als concrete voorbeelden voor de praktijk.
Het boek bevat meerdere handige schema’s en tabellen, die ook begrijpelijk zijn als je geen vloeiend Duits spreekt.

Je kunt Bildung und Vermittlung im Museum gestalten gratis downloaden bij de Museumsbund

Educatie Nieuws