U bent hier

Eerste exemplaar 'Outsider Art Now' uitgereikt aan Hugo Borst

woensdag 10 oktober 2018 - 15:23

Volgende week verschijnt een nieuwe uitgave van ‘Outsider Art Now’, een kleurrijke kunstpublicatie over Outsider Art. Museumdirecteuren en verzamelaars vertellen over hun fascinatie voor deze verrassende, ongepolijste kunstvorm. Verder in dit boek veel aandacht voor nieuwe talenten en paginagroot beeld met schitterende werken van bekende Outsider-kunstenaars, onder wie Evert Panis, Hein Dingemans, Willem van Genk, Adolf Wölfi en Aloïse Corbaz. De publicatie is een uitgave van het Outsider Art Museum (OAM) en voortzetting van het kunsttijdschrift Out of Art en tweede in een serie. Het eerste exemplaar wordt dinsdag 16 oktober uitgereikt aan journalist en Outsider Art-liefhebber Hugo Borst.     

Bijzonder is het interview met Michael Piotrovski, directeur van de Hermitage in St. Petersburg. Hij presenteert zich als bruggenbouwer tussen reguliere kunst en Outsider Art en verwacht dat die scheidslijn op den duur wegvalt. Wereldwijd duikt er nieuw talent op, zo blijkt uit de reportage vanuit de Zuid-Afrikaanse township Atteridgeville, vlakbij Johannesburg. Kunstenaar Titus Matiyane maakt daar meterslange panorama’s van wereldsteden, waaronder Amsterdam, en exposeerde dit jaar op de Architectuur Biënnale in Venetië. In het verhaal ‘Boven de bank’ vertellen jonge kunstkopers over hun eerste aankoop. Na een samenwerking met een Outsider-kunstenaar sloeg voor ondernemer Raymond Landegent de vonk over. “Mijn hart was vol van inspiratie en liefde.”   

Outsider Art Now: Volume 2 is vanaf 16 oktober voor €24,95 verkrijgbaar via online boekhandels, in de museumwinkel van Hermitage Amsterdam en bij de Outsider Art Galerie in Amsterdam.

Tags 
Nieuws

Reacties