Eerste Janssen-vaccin gezet in Rijksmuseum Boerhaave

woensdag 21 april 2021 - 15:52

Vanmorgen bezocht minister Hugo de Jonge Rijksmuseum Boerhaave ter gelegenheid van de eerste coronavaccinatie met het Janssen-vaccin. GGZ-zorgmedewerkers van Rivierduinen Leiden kregen deze eerste injecties. Het flacon van deze mijlpaal is overhandigd aan museumdirecteur Amito Haarhuis voor opname in de rijkscollectie.

GGZ-arts Sylvia van den Berg trok het Janssen-vaccin op in vijf spuiten ter voorbereiding van de vaccinatie. Babette Engelsman, GGZ-zorgmedewerker Rivierduinen in Leiden, ontving de eerste vaccinatie. De minister benadrukte deze belangrijke Nederlandse bijdrage aan de bestrijding van het coronavirus en noemde het een triomf voor de wetenschap.

Onder toeziend oog van Herman Boerhaave op het schilderij, ontving Rijksmuseum Boerhaave de flacon van het vaccin, dat opgenomen wordt in de rijkscollectie. Henri Lenferink, de burgemeester van Leiden, is trots op de baanbrekende ontwikkeling van dit vaccin in het Bio Science Park Leiden. Op deze YouTube film zie je de korte toespraken van vanmorgen van Amito Haarhuis, Henri Lenferink en Ingeborg Siteur van GGZ Rivierduinen.