U bent hier

Eindeloos ontdekken met de Museumkaart

maandag 13 augustus 2018 - 12:12

Vanaf deze zomer kunnen Museumkaarthouders nog meer musea ontdekken met de Museumkaart. Negen nieuwe musea hebben zich aangesloten bij de al ruim vierhonderd musea waar de kaart nu al geldig is. Bekijk hier het overzicht: 

Embassy of the free Mind, Amsterdam (voorheen Ambassade van de vrije Geest, Amsterdam)
Een museumbibliotheek en een platform voor het vrije denken. Hier kun je met anderen in discussie gaan over levensvragen, ongeacht religie, cultuur of leeftijd. Het is onlosmakelijk verbonden met Amsterdam en zijn geschiedenis van tolerantie, vrijheid van meningsuiting en drukpers.

De Appel, Amsterdam
De Appel brengt mensen, objecten en ideeën samen om het nog onbekende te verkennen. Met een experimentele, open en inclusieve benadering richt De Appel zich op de intellectueel en emotioneel nieuwsgierige, (niet) -gespecialiseerde kunstliefhebber.

Het Klederdrachtmuseum, Amsterdam
Een Klederdrachtmuseum in Amsterdam? Jawel, in een 17e eeuws grachtenpand kunt u een compleet overzicht bewonderen van kostuums en streeksieraden uit onder andere Urk, Zeeland en Spakenburg, op een frisse en moderne manier geëxposeerd.

Marius van Dokkum Museum

Marius van Dokkum Museum Harderwijk
Een gloednieuw museum opende eind mei in Harderwijk. Het enige museum in Nederland over een nog levende kunstenaar: Marius van Dokkum (1957). Zijn schilderijen - portretten, stillevens en vrije onderwerpen – doen iets met je. Vaak moet je erom lachen, soms ontroeren ze…

Openluchtmuseum Eynderhoof, Eind
Openluchtmuseum Eynderhoof neemt je mee terug in de tijd, naar een mooi en levendig Peeldorp rond 1900. Je kunt hier van alles zien, doen en beleven. Eynderhoof ligt in het dorp Eind in de gemeente Nederweert.

Kasteelruïne & Fluweelengrot, Valkenburg
Je waant je in de rijke middeleeuwen in de historische Kasteelruïne uit de 11e eeuw en de ondergrondse Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul. De Fluweelengrot is één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Ervaar zelf de vele verhalen.

Museum De Pelgrim, Oldenzaal
In de Middeleeuwen bezocht de pelgrim Plechelmus Oldenzaal. Na zijn dood zijn de resten overgebracht naar de basiliek die nog steeds zijn naam draagt. In twee kleine diaconiehuisjes zie je nu een grootse verzameling die een inkijkje geeft in het rijke Roomse leven van Oldenzaal.

Oudheidkamer Texel, Den Burg
De Texelse Oudheidkamer in het centrum van Den Burg is uit 1599 en daarmee één van de oudste huizen van Texel. Het is compleet ingericht zoals het in de tijd van oma’s oma was. Daardoor beleef je hoe de mensen toen op Texel leefden.

ACB Architectuurcentrum Haarlem
Het ABC Architectuurcentrum Haarlem belicht de architectuur en stedenbouw van Haarlem en Kennemerland. Het ABC organiseert exposities, lezingen, symposia en discussies over interieur, architectuur, stedenbouw, landschap en alle kunstvormen die daarmee samenhangen.

Kasteelruïne Valkenburg

Ons echte goud is dichterbij dan je denkt! Kijk voor een compleet overzicht van alle aangesloten musea op www.museumkaart.nl

Reacties