Elise van Ditmars benoemd tot directeur van Museum Wierdenland

maandag 29 maart 2021 - 08:45

Het bestuur van Stichting Museum Wierdenland is bijzonder verheugd om te kunnen meedelen dat het een nieuwe directeur heeft gevonden in Elise van Ditmars. Zij zal per 15 mei a.s. Heidi Renkema opvolgen die per 1 maart jl. is aangesteld als directeur van het nieuw te ontwikkelen Museum aan de A in de stad Groningen.

Elise van Ditmars (35) is op dit moment conservator van het Veenkoloniaal Museum in Veendam in combinatie met het Museum Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela. Daar was ze recent o.m. verantwoordelijk voor de overzichtstentoonstelling over de Ploegschilder Jannes de Vries in 2020 en was ze betrokken bij de aankoop van het Thoraschild voor het Kapiteinshuis.

Het bestuur meent in Elise van Ditmars voor Museum Wierdenland opnieuw een bevlogen en initiatiefrijke directeur te hebben gevonden die stevig geworteld staat in het Groninger culturele veld met een kloppend hart voor de geschiedenis van de regio.

Tot de datum dat ze haar werkzaamheden zal beginnen neemt Han Meuleman op vrijwillige basis de taken van de directeur waar.