U bent hier

Expositie Kunst in coronatijd in Museum Veere

dinsdag 26 januari 2021 - 11:24

Museum Veere geeft kunstenaars dit voorjaar de gelegenheid om de kunst die zij in de afgelopen periode hebben gemaakt, in coronatijd, te exposeren in het museum.

Leerlingen van scholengemeenschap Nehalennia werd gevraagd museumdirecteur Veronica Frenks een brief te schrijven met een antwoord op de vraag wat een museum in coronatijd het best zou kunnen doen. Uit de vele brieven kwamen diverse uiteenlopende antwoorden. Eén van de aangedragen oplossingen is het organiseren van een kunstexpositie zonder gevaar op besmettingen.

Het museum heeft dit idee vertaald naar het houden van een expositie met kunst die gemaakt is in coronatijd. Om podium te geven aan de behoefte om gevoelens in coronatijd te vatten in een kunstwerk. Frustratie, bezinning of gewoon tijd over om eindelijk eens te schilderen, te componeren of een gedicht te schrijven.

Museum Veere heeft kunstenaars uitgenodigd uit een kunstwerk te delen en dit voorjaar te exposeren in het museum. Daar kwamen veel reacties en inzendingen op. De hoop is dat de expositie in maart kan worden geopend. Daarnaast houdt Museum Veere zodra het weer kan enkele middagen een open podium om muziek, gedichten en andere podiumkunsten ruimte te geven.

Reacties