Extra steun van Minister voor makers en musea tijdens lockdown

maandag 15 februari 2021 - 11:16

Op 10 februari maakte Minister Van Engelshoven bekend hoe ze makers en instellingen extra steunt met 24 miljoen euro vanwege de lockdown sinds 15 december. Voor musea is 3,5 miljoen euro beschikbaar via het Mondriaan Fonds om de regeling ‘Kunst Erfgoed Presentatie’ te verhogen. Er is 5,5 miljoen euro beschikbaar voor makers via de rijkscultuurfondsen, 10 miljoen euro voor makers via het Steunfonds Rechtensector, en 5 miljoen euro voor het Abraham Tuschinskifonds om Nederlandse filmproducties te ondersteunen.

Musea kunnen met deze regeling een bijdrage krijgen voor nieuwe tentoonstellingen. Hierdoor wordt het voor musea mogelijk om wel door te werken aan nieuwe presentaties ondanks de lockdown. De verwachting is dat meer dan 50 musea met het extra budget van de regeling kunnen worden ondersteund. Het afgelopen jaar ondersteunde het Mondriaan Fonds 99 musea met de regeling ‘Kunst Erfgoed Presentatie’ met een totaalbudget van €4 miljoen. Lees hier de Kamerbrief erover.