U bent hier

Geen sectorspecifieke uitzonderingen in NOW; MV zet in op extra middelen musea voor meer liquiditeit en beperking schade/verlies

dinsdag 31 maart 2020 - 12:18

Vanochtend maakte minister Koolmees van Sociale Zaken de voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) bekend. UWV streeft ernaar dat bedrijven vanaf 6 april een aanvraag kunnen indienen. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten. Kijk hier voor de meest actuele informatie daarover.

Vanwege de omvang van de regeling en de snelheid die erbij gebaat is, zijn er geen sectorspecifieke uitzonderingen opgenomen. Dat betekent voor musea dat de berekening van het omzetverlies inclusief subsidie is. Ook zijn er nog een aantal andere definities die nader moeten worden bekeken. De Museumvereniging rekent op dit moment door wat de consequenties van de NOW zijn voor het museumveld. De vereniging zet onverminderd in op extra middelen voor musea voor meer liquiditeit en beperking schade/verlies. We informeren daarover de leden van de Kamercommissie Cultuur en de fractievoorzitters vóór het kamerdebat dat morgen plaatsvindt. We houden jullie op de hoogte! 

Reacties