U bent hier

Genomineerden Museumtalent 2017 bekend

vrijdag 15 september 2017 - 11:14

Vanaf linksboven met de klok mee: Marleen Hartjes, duo Jorrit Faber en Wouter Huijser, Imara Limon, Kristel Witkam

De genomineerden van de Museumtalentprijs 2017 zijn bekend. Na 22 inzendingen werden 4 jonge talenten waarvan 1 duo genomineerd. De uitreiking is op donderdag 5 oktober tijdens het Museumcongres. 

 

In opdracht van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de Museumtalentprijs. Deze nieuwe prijs voor museumprofessionals tot en met 31 jaar is bedoeld om innovatie en verjonging te stimuleren in de erfgoedwereld. De winnaar wordt gelauwerd op het jaarlijkse nationale Museumcongres van de Museumvereniging. De prijs voor het Museumtalent bestaat uit een persoonlijk ontwikkelingstraject gefinancierd door het Mondriaan Fonds.

4 nominaties

Op het podium bij het jaarlijkse Museumcongres van de Museumvereniging op 5 oktober in Haarlem staan straks 4 genomineerden, waarvan een duo:

  • Marleen Hartjes, programmacoördinator Special Guests, Van Abbemuseum, Eindhoven
  • Kristel Witkam, projectcoördinator Haags Preventie Netwerk, Haags Historisch Museum, Den Haag
  • Imara Limon, curator en programmamaker, Amsterdam Museum, Amsterdam
  • Wouter Huijser en Jorrit Faber (duo), specialisten online communicatie,  Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum

22 inzendingen

De 22 inzendingen voor het Museumtalent 2017 waren vanuit het hele land afkomstig, van grote en kleinere musea en van hoge kwaliteit. Het verheugde de jury om te zien met hoeveel élan een nieuwe generatie professionals bijdraagt aan de ontwikkeling van de Nederlandse musea. De jury, onder leiding van de directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Cees van ’t Veen, bestond verder uit: Michael Huijser, directeur Scheepvaartmuseum, Teus Eenkhoorn, directeur Reinwardt Academie, Judikje Kiers, directeur Amsterdam Museum en Judith Kadee, de jongste museumdirecteur van Nederland (25) van Villa Mondriaan in Winterswijk.

Belangrijke criteria voor nominatie waren: de genomineerde verricht collectiegerelateerde werkzaamheden, geeft blijk van een vernieuwend inzicht of een innovatieve aanpak en bij de werkzaamheden van de genomineerde speelt samenwerking -  het thema van de Museumtalentprijs 2017 - een grote rol.

Meer info over het Museumcongres: www.museumcongres.nl

Tags 
Nieuws

Reacties