Gezocht: jouw museum in Museumkids games

vrijdag 12 maart 2021 - 15:20

Ons geduld wordt nog langer op de proef gesteld. Ook deze maand is er nog geen sprake van versoepelingen, een grote teleurstelling voor velen. De komende tijd blijft de Museumvereniging zich daarom sterk maken voor heropening, passende steun voor álle musea en het vergroten van de online zichtbaarheid van jullie musea.

Museumkids blijft jullie online kinderactiviteiten op de kaart zetten en daarnaast zoeken we naar andere manieren om zo veel mogelijk families met jullie musea te verbinden. Dat doen we onder andere door op museumkids.nl/spelletjes nieuwe minigames aan te bieden, met daarin quizvragen en foto’s van kindvriendelijke musea.

Nieuwe games over jouw museum?

Deze maand gaan we de spelletjes verversen en nieuwe informatie, vragen en beelden toevoegen. Daarom willen we jullie graag vragen om input: heb je ideeën voor interessante quizvragen of foto’s van gave pronkstukken uit je museum? Dan kun je die opsturen naar info@museumkids.nl. Wij zullen ze dan verwerken in de minigames en je museum vermelden bij de vragen en/of foto’s. Een mooie manier om je museum in de spotlight te zetten en om kinderen te enthousiasmeren voor je collectie!

Lees hieronder de specificaties:
- Quizvragen: Lever één of meer vragen aan (zonder foto) met 4 mogelijke antwoorden – 3 fout, 1 goed – en eventueel een korte uitleg bij het juiste antwoord.
- Foto’s voor de draaipuzzel en schuifpuzzel: Lever één of meer foto's aan van een specifiek object uit jouw museum van minimaal 2000 x 2000 pixels en eventueel een leuk weetje over het object. Het liefst een vrolijke, kleurrijke foto die kinderen aanspreekt.

Mail Museumkids
Mocht je nog vragen hebben, dan helpen we daar natuurlijk graag bij.
Stuur een mail naar info@museumkids.nl en we komen snel bij je terug.