U bent hier

Gloednieuwe reeks ‘Verborgen Museumschatten’ op TV West

vrijdag 7 september 2018 - 11:43

TV West zendt vanaf woensdag 12 september de nieuwe veertiendelige serie ‘Verborgen Museumschatten’ uit. In het programma duikt de kersverse Westpresentatrice Lynn Heythekker in de exclusieve depots, archieven, kluizen en kelders van veertien Zuid-Hollandse musea.


Lynn bekijkt de musea en gaat op zoek naar verborgen schatten: museumstukken die zelden of nooit aan het publiek worden getoond. Zo vindt zij een kostbaar religieus gewaad uit de vijftiende eeuw, hult zij zich in sjieke Katwijkse klederdracht inclusief bling bling, betreedt zij een ondergrondse ijskelder in Huygens’ Hofwijck en krijgt ze de ring van Van Speijk in handen. En natuurlijk horen bij dit alles prachtige verhalen, want waarom blijft zo'n bijzonder museumstuk steeds achter slot en grendel?

Nieuw gezicht
In ‘Verborgen Museumschatten’ maken we kennis met de nieuwe goedlachse TV Westpresentatrice Lynn Heythekker. De in Drenthe geboren 29-jarige Lynn, studeert in 2011 af als beeldend kunstenaar in Groningen. In 2016 verhuist zij naar Den Haag om als docent aan de slag te gaan in een museum over vluchtelingen. In 2017 start zij als redacteur bij Omroep West. Nu is Lynn het gezicht van het TV West-programma ‘Verborgen Museumschatten’, waarin haar sociale en kunstzinnige kwaliteiten samenkomen.

Uitzendtijden
‘Verborgen Museumschatten’ is vanaf 12 september elke woensdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West. 

Afl. 1 De Zwarte Tulp                             12 september
Afl. 2 Westlands Museum                     19 september
Afl. 3 Boomkwekerijmuseum                26 september
Afl. 4 Haags Historisch Museum          3 oktober
Afl. 5 Katwijks Museum                         10 oktober
Afl. 6 Huygens' Hofwijck                       17 oktober
Afl. 7 Museum Swaensteyn                   24 oktober

Afl. 8 Museum Gouda                            31 oktober
Afl. 9 Museum Krimpenerwaard           7 november
Afl. 10 Museum Meermanno                 14 november
Afl. 11 Museum Paul Tetar van Elven   21 november
Afl. 12 Stadsmuseum Zoetermeer        28 november
Afl. 13 Museum Bredius?                      05 december
Afl. 14 Beelden aan Zee                         12 december

De serie wordt mede mogelijk gemaakt door de Museumvereniging omdat we het verdienvermogen voor musea willen vergroten door musea collectief te promoten. Meer afleveringen van 'Verborgen Museumschatten zien? Bekijk dan ons YouTube-kanaal

Reacties