U bent hier

Hermitage heeft benodigde gelden bijna binnen om toekomst te garanderen 

woensdag 12 mei 2021 - 16:38

Herbert Seevinck, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Hermitage, overhandigt een cheque van €60.000 aan Annabelle Birnie, directeur Hermitage Amsterdam. Foto: Janiek Dam

Campagne Houd de Hermitage open gaat nog door

Met een genereuze gift van de Stichting Vrienden van de Hermitage heeft het museum, met alle reeds gedane en toegezegde donaties, de benodigde 1 miljoen euro bijna binnen. Meer dan 10.000 giften zijn ontvangen, waaronder ook legaten en diverse giften in natura, zoals benefietoptredens, concerten en kunstwerken. Het museum gaat door met de campagne, om de toegezegde donaties te faciliteren. In de zomermaanden volgen activiteiten om de giften in natura te verzilveren. De Hermitage zal vaker het publiek betrekken bij bijzondere projecten en werkt daarnaast aan een initiatief gericht op het bedrijfsleven, dat na de zomer zal starten. De Hermitage is alle gevers zeer dankbaar en uit dat onder andere van achter de ramen van het gebouw. Het museum zal nu een kunstenaar benaderen om een werk te maken, dat een plek krijgt in de Hermitage. Hierin zullen de namen van de donateurs die aan de speciale actie van € 2.500 meededen, worden verwerkt.

Annabelle Birnie, directeur Hermitage Amsterdam:we zijn ontzettend blij met de steun van het publiek, onze partners en de media die we vanuit het hele land hebben gekregen. We merken dat er veel betrokkenheid is bij de programmering die de Hermitage toevoegt aan het culturele spectrum in Nederland. Dat sterkt ons vertrouwen in de toekomst’.  

Tags 
Corona nieuws

Reacties