Het ondernemende museum, tien visies voor cultureel ondernemerschap in kleine en middelgrote musea

dinsdag 19 september 2017 - 12:15

Cultureel ondernemerschap: er is ondertussen al veel over geschreven en gesproken. Maar wat houdt dit in concrete acties nu eigenlijk in?

Chantal Bleeker en Wanda Borter van het Centraal Museum hadden behoefte aan doorlichting van de term, gespecificeerd op kleine en middelgrote musea. Wat wordt er gedaan aan cultureel ondernemerschap door deze musea en welke kansen liggen er nog voor deze musea?

Met die vragen startten zij, gesteund door het Vanderkruijs Cultuurfonds, met een onderzoek naar de concretisering van cultureel ondernemerschap voor kleine en middelgrote musea. Gedurende het onderzoek identificeerden ze tien visies van en voor het ondernemende museum.