U bent hier

HUIS VAN HET BOEK ZOEKT PUBLIEK OP IN HET LAND EN ONLINE

maandag 12 oktober 2020 - 13:54

Huis van het boek biedt sinds de coronacrisis verschillende tentoonstellingen aan in het land om zo goed mogelijk zichtbaar te blijven voor het publiek. ‘Juist in deze tijd waarin musea vanwege het coronavirus fysiek minder bezoekers kunnen ontvangen, zoeken wij het publiek op, aldus directeur Sandra Bechtholt. ‘Huis van het boek doet dat niet alleen online. Naast de fysieke tentoonstellingen in het museum aan de Haagse Prinsessegracht, hebben we ook reizende tentoonstellingen voor de openbare bibliotheken en de Airport Library ingezet.’ 
 

Reizende tentoonstellingen
Huis van het boek heeft drie reizende tentoonstellingen gemaakt die het museum aanbiedt aan de openbare bibliotheken. Het aanbod is divers, van een zeer kindvriendelijke tentoonstelling over de illustrator Quentin Blake tot een miniversie van de recente spraakmakende tentoonstelling ‘Foute boeken?’. Deze laatste staat nog tot 19 oktober bij Bibliotheek Oostland in de vestiging Nootdorp. Het museum is blij met de samenwerking met de bibliotheken vanwege hun toegankelijkheid en het grote bereik in het hele land.
 

Airport Library
In het kader van de herdenking van 75 jaar bevrijding produceerde Huis van het boek in samenwerking met de Airport Library op Schiphol de tentoonstelling ‘Songs of War and Peace - Proud to be a Beggar’. De tentoonstelling is samengesteld door deskundigen Jan Bos (voormalig collectiespecialist van de KB) en Martine de Bruin van het Meertens Instituut. Het project is een afgeleide van de online tentoonstelling ‘Ruud de Wild. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’. In de kleine tentoonstelling op Schiphol wordt het verhaal verteld van de Nederlandse liederen uit de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding.
 

ONline
Huis van het boek biedt online minicolleges, rondleidingen en workshops aan, en ook de eerste online tentoonstelling van het museum: ‘Ruud de Wild, songbook. Reis langs de mooiste Nederlandse liedboeken’.

Reacties