U bent hier

Jaap Winter nieuwe voorzitter Van Gogh Museum

woensdag 5 juli 2017 - 13:40

Amsterdam, 30 juni 2017
 
De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum heeft op 29 juni de heer Jaap Winter benoemd als nieuwe voorzitter. De heer Winter neemt de functie over van mevrouw Trude Maas – de Brouwer, die vertrekt in verband met het verstrijken van haar tweede zittingstermijn. De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum is blij met de komst van Jaap Winter als nieuwe voorzitter.

 
Jaap Winter werd in november 2015 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum. In zijn functie als lid houdt hij onder andere toezicht op risicobeheersing en de realisatie van de missie van het Van Gogh Museum. 
Tot 1 december aanstaande is Jaap Winter (1963) voorzitter van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij hoogleraar Internationaal Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Amsterdam, Visiting Professor Corporate Governance aan de business school van Insead in het Franse Fontainebleau, commissaris bij Randstad Holding N.V en lid van de Amsterdam Economic Board.
Jaap Winter studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide aan die universiteit ook zijn promotieonderzoek. Hij is specialist op het gebied van corporate governance in Nederland en in Europa. Tot eind 2013 was hij partner bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam.
Verder was Jaap Winter lid van de commissie Tabaksblat die in 2003 de Nederlandse Corporate Governance Code opstelde. Hij was voorzitter van de High Level Group of Company Law Experts die in 2001-2002 de Europese Commissie en de Ministers van Financiën adviseerde over vennootschapsrecht en corporate governance in de Europese Unie. In 2004 ontving hij de ICGN, de International Corporate Governance Award. 
 
Frankrijkjaar
Winter wordt voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Van Gogh Museum in het Frankrijkjaar 2017. Vanaf 7 juli opent Van Gogh, Rousseau, Corot: In het bos, een tentoonstelling over de bosgezichten van Van Gogh en de beïnvloeding door de schilders van Barbizon en Fontainebleau. Vanaf 13 oktober toont het museum met de tentoonstelling Nederlanders in Parijs 1789-1914. Van Spaendonck, Jongkind, Van Gogh, Van Dongen, Mondriaan de Franse hoofdstad door de ogen van acht Nederlandse kunstenaars. Vanaf 27 oktober opent in De Mesdag Collectie in Den Haag Nederlanders in Barbizon: Maris, Mauve, Weissenbruch, een tentoonstelling die zich laat lezen als een aanvullend hoofdstuk op Nederlanders in Parijs 1789-1914 in Amsterdam.
  
https://www.vangoghmuseum.nl/nl/organisatie/raad-van-toezicht


 

Reacties