U bent hier

Josien Paulides nieuwe zakelijk directeur Het Nieuwe Instituut

dinsdag 8 januari 2019 - 18:16

Foto: Rens Plaschek

Josien Paulides treedt per half maart 2019 aan als zakelijk directeur van Het Nieuwe Instituut. In die functie is zij verantwoordelijk voor de zakelijke, financiële en organisatorische aspecten van het instituut. Samen met Guus Beumer, algemeen en artistiek directeur, vormt Paulides de Raad van Bestuur.

Judith van Kranendonk, voorzitter van de raad van toezicht van Het Nieuwe Instituut is verheugd over de benoeming: “Paulides zal met haar brede kennis en ervaring op het gebied van cultuurbeleid, financiën en cultuurparticipatie bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Het Nieuwe Instituut. Er is veel te doen. In 2019 start bijvoorbeeld de uitvoering van Architectuur Dichterbij, het masterplan voor restauratie, conservering en digitalisering van de collectie van Het Nieuwe Instituut, waaraan het ministerie van OCW recent 11 miljoen euro heeft toegekend. Ook zal Paulides vanaf het begin betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe beleidsplan van de organisatie voor de periode 2021-2024.”

Over Josien Paulides

De afgelopen periode adviseerde Josien Paulides gemeenten over de vormgeving van hun cultuurbeleid, als adviseur overheden bij Cultuurmij Oost. Paulides heeft een nevenfunctie als financieel adviseur bij familiebedrijf Paulides BV en Advanced Electromagnetics. Ook is zij gemeenteraadslid in de Gemeente Waalwijk. Tot 2017 was zij werkzaam bij het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Over Het Nieuwe Instituut

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, en programmeert tentoonstellingen, lezingen en debatten in binnen- en buitenland.

Over de werving

De sollicitatieprocedure werd begeleid door Marina Wijn Consultants, searchbureau gespecialiseerd in management voor de culturele sector.

Tags 
Nieuws

Reacties