Jouw deelname aan Museana is belangrijker dan ooit

woensdag 3 april 2019 - 16:38

In deze tijden is meer dan ooit de vraag aan de orde hoe je museum het doet. De verkiezingen voor Provinciale Staten bepalen de samenstelling van de Eerste Kamer en we gaan naar de stembus voor het Europees Parlement. Daarnaast gaan het rijk, provincies en gemeenten aan de slag met het nieuwe kunst- en cultuurplan. Het is de hoogste tijd dat de waardering voor musea weer openlijk door verschillende politieke partijen wordt erkend. Zowel op landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau!

De behoefte aan goed cijfermateriaal voor- en over de sector is groot. Musea willen onderling kunnen vergelijken en standpunten over de hele sector met feiten kunnen onderbouwen. Daarnaast zijn de cijfers bepalend voor de werkelijke waardering (en dus te toekomst) van musea in ons land.

Deelnemen aan Museana levert een schat aan informatie op. Daarom willen je vragen vóór 1 juni de vragenlijst van Museana2018 in te vullen. De vragenlijst is te vinden op: https://museum.analysesysteem.nl.

Problemen met inloggen? Neem dan contact op met Eric Verhoog van ABF via Eric.Verhoog@abf.nl. Voor inhoudelijke vragen kan je terecht bij Amber Leguit via aleguit@museumvereniging.nl.

Nieuws Onderzoek