U bent hier

Is jouw museum al “Kidsproof” bevonden door de Museuminspecteurs?

dinsdag 17 juli 2018 - 10:20

Museumkids Awards 2018 - 43 Kidsproof musea en de top Museuminspecteurs

De zomervakantie is begonnen: hoe staat jullie museum ervoor? Word je dit jaar weer of ook Kidsproof? Hoeveel museuminspecteurs heb je op bezoek gehad en wat vonden ze van jullie museum? De stand op dit moment:

47: Musea met minstens 40 inspecties en een gemiddeld cijfer van 7,5  (deze musea worden zeer waarschijnlijk Kidsproof 2019). 

14: Musea met nog geen 40 maar al wel 30 inspecties en een gemiddeld cijfer van 7,5.  (deze musea hebben nog grote kans om Kidsproof 2019 te worden).

14: Musea met een 7,8 en 20 inspecties. (deze musea moeten er nog even aan werken, tip: gebruik de zomercampagne!). 

3: Musea met een 7,8 en 20 inspecties. (deze musea moeten er nog even aan werken, tip: gebruik de zomercampagne!).

2448: Museuminspecteurs.

6631: Museuminspecties. 

  • Kidsproof ben je met tenminste 40 inspecties met een gemiddeld cijfer van minimaal 7,5

Waar staat jouw museum? Het aantal museuminspecteurs en hun ingevulde inspecties zijn in te zien via het gratis Museumkids dashboard https://museumkids.nl/dashboard-voor-musea.  Op Museumkids.nl staat bij jouw museum het aantal inspecties en het gemiddelde cijfer.

Nog niet voldoende inspecties? Tijd voor actie:
Op dit moment loopt de zomercampagne, daarin roepen we publiek op om in het museum een vel plaktattoos op te halen, museuminspecteur te worden en vooral te genieten van het bijzondere aanbod aan activiteiten dat de musea in de zomer te bieden hebben voor families. Je kunt altijd nog aanhaken: https://museumcontact.nl/nieuws/museumkids-vieren-de-zomer-het-museum . Inspecties kunnen tot eind oktober worden gedaan. Na de zomercampagne is ook de Museumkidsweek in oktober nog een geschikt moment om museuminspecteurs  en inspecties te werven.

Tips om aan meer inspecties te komen: https://museumkids.nl/meedoen-als-museum

De bekendmaking van de Kidsproof musea is op 9 november van dit jaar (save the date!). Sterkere binding met museale collecties begint steeds bij de jongste generatie. Daarom hopen we in november zoveel mogelijk collega’s te kunnen feliciteren met de behaalde Kidsproof status.

Reacties