Kerstcampagne Museumkids – doe ook mee

maandag 22 november 2021 - 10:26

Kerstcampagne Museumkids

We hopen dat jullie museum in de herfstvakantie veel bezoek heeft mogen ontvangen van kinderen en hun (groot-)ouders. Ondanks de (bezoek)beperkende maatregelen en het tegenvallende bezoek van buitenlandse toeristen. Museumkids heeft een steentje bijgedragen met de Museumkidsweek campagne, die ruim 2 miljoen mensen heeft bereikt.

In de aanloop naar de volgende vakantie, de kerstvakantie, zijn de recente hoge besmettingscijfers en aangescherpte maatregelen reden tot zorg in heel Nederland. Hoewel ze nog geen invloed hebben op de openstelling van musea voor publiek, is het best mogelijk dat dit in de nabije toekomst wijzigt. Toch kijken we graag met jullie vooruit naar een gezamenlijk plan voor de kerstvakantie.

De kerstvakantie is vooralsnog van 25 december t/m 9 januari. We genereren voor en tijdens de komende herfstvakantie graag weer landelijk aandacht voor al jullie museumactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit doen we met een landelijke social media campagne en een museuminspecteurswedstrijd. Lees hieronder hoe je kunt aanhaken:

Promotie voor je kerstactiviteiten

• Plaats je kinderactiviteiten voor de kerstvakantie in het cms van museum.nl/museumkids.nl. Selecteer minstens één kinderleeftijd, typ bij Onderwerpen ‘kerstvakantie’ in en selecteer de tag. Lees hier meer over het cms.
  • Met het plaatsen van je activiteiten maak je automatisch kans op een plek in de social media campagne. Tip: gebruik bij voorkeur kleurrijk beeld.

Inspecteerwedstrijd en promotiemateriaal

• Op 29 november start het nieuwe inspectieseizoen en begint elk museum weer met 0 inspecties. De museuminspecteurswedstrijd tijdens de kerstvakantie is de eerste kans om weer museuminspecties te ontvangen en daarmee het label ‘Kidsproof’ te behalen.
  • Vraag daarom kosteloos nieuwe flyers en posters aan voor de kerstvakantie om museuminspecteurs te werven.
    Aanvragen van posters en flyers kan t/m woensdag 8 december via dit formulier, daarna geldt OP = OP.

Heb je een vraag?
We houden jullie via de mail en dit artikel op museumcontact.nl op de hoogte van de ontwikkelingen rond de kerstvakantie campagne van Museumkids. Mocht je nog vragen hebben of kunnen we je ergens mee helpen, stel ze via info@museumkids.nl