Kids Kiezen Cultuur Samen sterk voor het culturele jeugdaanbod

dinsdag 2 juli 2019 - 12:32

Hoe openen we voor kinderen 4 t/m 12 jaar de wonderlijke wereld van kunst en cultuur? Hoe overtuigen we hun (groot)ouders om in hun vrije tijd een cultureel uitje te ondernemen? En hoe brengen we zo jong en oud bij elkaar in de vele mooie musea, theaters, filmhuizen en bibliotheken die Nederland rijk is? Kinderen zijn onze beleidsmakers, kunstenaars en cultuurbezoekers van de toekomst. Wie op jonge leeftijd cultuur bezoekt, blijft dit vaak op latere leeftijd doen en zal naar verwachting ook eerder het belang en de waarde van kunst en cultuur blijven uitdragen. Een belangrijke én veelbelovende doelgroep dus! Daarom is oktober voortaan dé kindercultuurmaand met toegankelijke culturele uitjes voor gezinnen en families. Wat Kids Kiezen Cultuur is en hoe je mee kan doen, lees je in dit bericht.

Aantrekkelijke culturele uitjes
Ouders en grootouders trekken er vaak op uit met hun (klein)kinderen. Maar zij kiezen nog weinig voor culturele uitjes; vooral binnen de middeninkomens zien we dat onbekend onbemind maakt. Kids Kiezen Cultuur brengt hier verandering in en nodigt iedereen uit om te kiezen voor cultuur. Daarom bundelen we het culturele jeugdaanbod voor 4 t/m 12 jarigen van theaters, musea, filmhuizen, bibliotheken en boekhandels op één website: www.kidskiezencultuur.nl. Een pakkend platform waar (groot)ouders makkelijk kunnen ontdekken welke culturele uitjes er in de buurt te doen zijn. Met een verrassende publiekscampagne brengen wij Kids Kiezen Cultuur met jullie komende herfst onder de aandacht en maken wij zo samen kunst- en cultuurbezoek voor gezinnen en families aantrekkelijker. Want kunst en cultuur verbinden, verbreden en versterken de toekomstperspectieven van de volgende generaties.

Oktober, dé kindercultuurmaand
Met Kids Kiezen Cultuur belooft oktober dé culturele maand te worden waarin zoveel mogelijk kinderen kennis maken met cultuur. Kids Kiezen Cultuur is een samenwerking tussen CineKid, de Nederlands Associatie voor Podiumkunsten, Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek en de Museumvereniging. Voor het eerst slaan verschillende culturele disciplines de handen ineen voor een grootschalige samenwerking en samen zetten wij ons met jullie in voor meer waardering van jeugdcultuur onder álle Nederlanders. De Museumkidsweek, Cinekid Festival, Kinderboekenweek en de Zapp Theaterprijs vinden al plaats in de maand oktober. Onze gezamenlijke campagne Kids Kiezen Cultuur sluit hierop aan zodat de maand oktober dé maand wordt voor het culturele aanbod voor de jongste generaties. Met de website www.kidskiezencultuur.nl bereiken we uiteraard het hele jaar daar onze doelgroep met het mooiste culturele jeugdaanbod in heel Nederland.

Doe óók mee!
Kortom, wij gaan graag met jullie aan de slag om een spetterende website te ontwikkelen en de campagne 2019 uit te werken. Jullie jeugdaanbod, jullie bereik en enthousiasme zijn hard nodig, onontbeerlijk. Alleen samen maken we Kids Kiezen Cultuur tot een succes!

We houden jullie graag op de hoogte van Kids Kiezen Cultuur via museumcontact.nl.
Nu alvast meer weten of ideeën delen? Neem contact op met ebakema@Museumvereniging.nl