U bent hier

Laura Smeets nieuwe conservator Europese keramiek Princessehof

donderdag 25 maart 2021 - 12:30

Laura Smeets is per 1 april 2021 de nieuwe conservator Europese keramiek van Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Smeets is momenteel conservator kunstverzameling bij de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag. Met deze ervaren conservator versterkt het Princessehof zijn positie als nationaal keramiekmuseum. Laura Smeets treedt hiermee in de voetsporen van Karin Gaillard, die in de zomer van 2021 met pensioen gaat.

”Ik kijk er erg naar uit om in het Princessehof verwervingen te doen die de Collectie Nederland verrijken en tentoonstellingen te maken die relevant zijn voor Nederland, maar die ook internationale allure hebben. Zo wil ik de lijn voortzetten die is ingezet door mijn voorganger Karin Gaillard”, aldus Laura Smeets. Directeur Kris Callens is trots op de benoeming: ”Laura heeft aansprekende ideeën op het gebied van tentoonstellingen. Als conservator heeft ze haar sporen verdiend bij de Koninklijke Verzameling; een omgeving die wonderwel aansluit bij die van het Princessehof. Zij zal haar grote en internationale netwerk goed kunnen inzetten bij verwervingen voor onze waardevolle collectie en in ons tentoonstellingsprogramma. Met Laura aan boord kan het Princessehof zijn groeiende rol als nationaal zichtbare plek voor beeldende kunst ten volle waarmaken. Ik kijk erg uit naar de samenwerking.”

Laura Smeets
Laura Smeets studeerde Museumstudies aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij daarna ook docent was. Vanaf 2013 was zij betrokken bij de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag; vanaf 2015 als conservator kunstverzameling, waarin keramiek rijk vertegenwoordigd is. Zij gaf ook leiding aan de zomeropstellingen in Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen.

Tags 
Nieuws

Reacties