U bent hier

Maand van de Geschiedenis: doe je mee?

donderdag 4 juli 2019 - 13:26

De verhoudingen tussen de seksen staan op scherp. In tijden van #MeToo, #HeForShe en de eerste moslima’s in het Amerikaanse Congres kijkt de Maand van de Geschiedenis terug: hoe zijn genderverschillen historisch gevormd? 
Oktober is dé geschiedenismaand en staat dit jaar in het teken van Zij/Hij. Doe je mee?
Samen met honderden culturele organisaties, boekhandels, bibliotheken en programmamakers brengen we één maand in het jaar geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders. Musea kunnen meedoen door een mooie activiteit te organiseren.

Je activiteit hoeft niet spectaculair of groots van opzet te zijn. Een klein programma kan net zoveel impact hebben. Belangrijk is de inhoud en relevantie van je verhaal, de vorm van je programma en de doelgroep die je wilt bereiken. Met scherpe debatten, spraakmakende sprekers, colleges, verrassende tentoonstellingen, bijzondere rondleidingen, kleine en grote festivals, filmavonden en andere (kinder)activiteiten staat geschiedenis een maand in het jaar prominent in de schijnwerpers. Doe je mee? Meer info: https://www.maandvandegeschiedenis.nl/worddeelnemer

Reacties