U bent hier

Manon Schaap nieuwe directeur Tassenmuseum in Amsterdam

donderdag 28 maart 2019 - 13:47

Manon Schaap (1962) is sinds 1 maart directeur van Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. Ze is verantwoordelijk voor de artistieke koers, de zakelijke ontwikkelingen en het algemeen beleid. 

Manon Schaap heeft sinds 1998 haar eigen creative consultancy studio gerund. Ze werkte voor gerenommeerde mode- en parfummerken en warenhuizen zoals Officine Generale, Armani parfums en Le Bon Marché. Voordat ze met haar eigen bedrijf begon, werkte ze samen met trendforecaster Li Edelkoort en als creative manager met modeontwerper Jil Sander. Manon Schaap was creative director van inspirerende magazines zoals Provider, Magazine no. A, B, C... en View on Colour. Ze is betrokken bij de ontwikkeling van jong talent en ze is een gewaardeerd lid van internationale jury’s en creatieve adviesraden. Sinds 2010 is ze een van de drijvende krachten achter Salon, een platform voor talent op het gebied van mode, kunst en design. 

“Het Tassenmuseum heeft ongelooflijk veel potentie. Ik verheug me erop om samen met het enthousiaste team, de Raad van Toezicht en vele vrijwilligers en samenwerkingspartners verder te bouwen aan dit unieke ‘Huis’. Ik werk aan een uitdagend programma met nieuwe verhalen, sprankelende presentaties en ruimte voor experiment,” aldus Manon Schaap.  

Het Tassenmuseum is het enige museum in Nederland dat is gespecialiseerd in tassen en trekt gemiddeld 70 duizend bezoekers per jaar. Het is een geliefd museum, met voortreffelijke horeca en een eigen winkel.

Renate Litjens, voorzitter van de Raad van Toezicht: “Het museum is klaar voor een volgende stap. Met Manon hebben we voor een vernieuwende en inspirerende directeur gekozen; iemand met een frisse blik op cultureel ondernemerschap. Wij zien de toekomst met plezier en vertrouwen tegemoet.”

Tags 
Nieuws

Reacties