U bent hier

Marc de Beyer nieuwe directeur Teylers Museum

donderdag 23 september 2021 - 11:14

De Raad van Toezicht van Teylers Museum heeft kunsthistoricus Marc de Beyer per 1 januari 2022 benoemd als directeur-bestuurder van Teylers Museum. De sollicitatiecommissie was unaniem enthousiast over zijn kandidatuur.

Marc de Beyer (1971) is op dit moment directeur-bestuurder van Museum Gouda. Daarvoor werkte hij in verschillende functies bij het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, de Koninklijke Verzamelingen en Museum Catharijneconvent. Hij paart deskundigheid op het terrein van kunst en geschiedenis aan ervaring met het beheer en behoud van historische interieurs en hun betekenis. Stevige management- en beleidservaring bij Museum Catharijneconvent en Museum Gouda - beide musea met brede collecties en vele stakeholders - completeren zijn profiel.

Stan Kaatee, voorzitter van de Raad van Toezicht: Het was geen makkelijke taak om een opvolger te zoeken na het 20 jaar lange en bijzondere directeurschap van Marjan Scharloo. Wij denken dat dit toch goed is gelukt in de persoon van Marc de Beyer. Hij heeft laten zien dat hij bij uitstek geschikt is om vorm te geven aan de weg van continuïteit en vernieuwing, die Teylers Museum de komende jaren te gaan heeft.

Marc de Beyer: Teylers Museum is uniek, het is het oudste museum van Nederland waar kunst en wetenschap elkaar ontmoeten. Ik vind het een enorme eer om het stokje over te mogen nemen van Marjan Scharloo die het museum heeft gemoderniseerd en stevig op de kaart heeft gezet. Ik zie er echt naar uit om samen met het hechte team verder te bouwen aan de toekomst van Teylers Museum.

Reacties