Maximaal vijf bezoeken met tijdelijke Museumkaart

dinsdag 29 mei 2018 - 15:31

Graag brengen wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond de Museumkaart. Sinds twee jaar werken musea nu met de tijdelijke Museumkaart, dit zijn de Museumkaarten die verkocht worden in de musea zelf. Met deze tijdelijke kaart kunnen kopers van deze kaart 31 dagen lang musea bezoeken. Binnen die tijd registreert de koper zich online om de definitieve pas te krijgen die 365 dagen toegang biedt. Vanuit een groot aantal musea is nu de wens naar voren gekomen het aantal mogelijke bezoeken met een tijdelijke kaart een limiet te geven, dit omdat er toch nog misbruik werd gemaakt van de kaart. Voortaan zal het om die reden mogelijk zijn om met de tijdelijke Museumkaart maximaal vijf bezoeken af te leggen. Dit betekent dat tijdelijke kaarten bij het vijfde bezoek automatisch blokkeren.

Mocht de kaart van een bezoeker geblokkeerd blijken te zijn - zoals overigens nu ook gebeurt na 31 dagen – kun je de kaarthouder adviseren de kaart zo snel mogelijk te laten registreren op museumkaart.nl. Dan kan hij of zij weer snel genieten van onbeperkt musea bezoeken. In Amsterdam is de verkoop van deze kaarten reeds gestart, het kan dus zijn dat je al bezoekers ontvangt voor wie dit geldt, vriendelijke verzoek aan musea de tijdelijke kaartkopers er op te attenderen dat ze max. 5 bezoeken kunnen afleggen.

Musea die de Museumkaart verkopen
Vanaf 1 juni ontvang je bij bestelling de nieuwe kaarten met maximaal 5 bezoeken. De ‘oude’ tijdelijke kaarten kunnen jullie eerst uitverkopen hiervoor geldt de beperking nog niet, daarna beginnen met verkoop van de nieuwe kaart. In enkele gevallen worden musea die nu nog een hoge voorraad ‘oude’ tijdelijke kaarten hebben, benaderd om een deel van de voorraad om te ruilen. Hierover ontvangen de betreffende musea een persoonlijk bericht.

Voor verdere vragen kan je contact opnemen met Koen van Veen kvanveen@museumvereniging.nl of Zita de Wijs zdewijs@museumvereniging.nl.