U bent hier

MeeMaakPodia

woensdag 9 maart 2022 - 16:23

Subsidieregeling voor theaters, concertzalen, poppodia, musea en bibliotheken. Geef lokale amateur-cultuurmakers een podium en uiteindelijk ook de regie en de uitvoering.

Is jouw organisatie al bezig is met het betrekken van jullie omgeving, of is de ambitie dat op korte termijn te gaan doen? Denk bij omgeving aan wijkbewoners, maar ook aan andere groepen die jij een podium kan bieden. Daarbij geef je hen een deel van de verantwoordelijkheid voor je programmering, positionering en identiteit.

En heeft jouw culturele instelling het hele jaar door een presentatie- of podiumfunctie? Deze subsidieregeling* is er voor bijvoorbeeld theaters, concertzalen, musea en bibliotheken die lokale amateur-cultuurmakers (‘de community’) daar structureel bij willen betrekken, tot het punt waarop zij deze locatie beschouwen als ‘ook van hen’.

Je kunt die werkwijze stapsgewijs doorvoeren: eerst nieuwe groepen bereiken, ze leren kennen, ook van hén leren wat zij willen en hoe, en hen dan begeleiden in het zelf programmeren – van regie tot uitvoering. Van elkaar leren. Om uiteindelijk met elkaar, op gelijke voet, het podium ten volle te benutten. Tot MeeMaken in het DNA zit van de hele organisatie.

Meer informatie over de MeeMaakPodia vind je hier en neem gerust contact op met het fonds als je vragen hebt.

Reacties