U bent hier

Museum Arnhem in De Kerk, sluit de deuren van de Walburgiskerk

woensdag 3 maart 2021 - 12:03

Sinds 2019 richtte het museum zich met programmering in deze kerk op actuele kunst en vormgeving, Arnhemse makers, design en mode. Museum Arnhem verlaat De Kerk zodat de organisatie zich volledig kan richten op de heropening van het museum aan de Utrechtseweg. Het vernieuwde museum opent naar verwachting in het voorjaar van 2022. 

In De Kerk vonden de afgelopen twee jaar negen verschillende presentaties plaats met de focus op experiment, vernieuwing en innovatie. Ook waren er regelmatig performances, discussieavonden, concerten en lezingen. Er waren tentoonstellingen te zien over onder andere feminisme, body positivity en klimaatongelijkheid, altijd vanuit het oogpunt maatschappij en samenleving. Deze programmalijn wordt straks doorgetrokken in het vernieuwde museum. 

Afscheidsvideo  

Vanwege de huidige coronamaatrdegelen moest de tentoonstelling Living Forgiving Remembering eerder sluiten en kon het geplande slotweekend niet doorgaan. Daarom eindigt Museum Arnhem de periode in de Walburgiskerk met een compilatievideo waarin er kan worden teruggekeken op een mooie periode in deze tijdelijke tentoonstellingsruimte. De compilatievideo is hier te zien

Tags 
Nieuws

Reacties