Museum Rotterdam verwelkomt nieuw lid Raad van Toezicht

dinsdag 2 oktober 2018 - 16:49

Per 1 oktober start Najiba Abdellaoui als lid van de Raad van Toezicht van Museum Rotterdam. In de vergadering van 25 september jl. heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam besloten om Abdellaoui te benoemen tot RVT lid van het museum voor een periode van maximaal 4 jaar. Museum Rotterdam is Najiba Abdellaoui zeer erkentelijk voor het vervullen van deze functie.

“Museum Rotterdam is volop in beweging als innovatief museum van de stad. Voor mij is het als directeur belangrijk dat ik kan sparren met de Raad van Toezicht over de nieuwe koers. Ik verheug me daarom zeer op de komst van Najiba Abdellaoui, die heeft laten zien een zeer eigentijdse opvatting te hebben over de betekenis van cultuur voor een stad. En dat is voor ons museum buitengewoon waardevol”, aldus Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam

De 37 jarige Abdellaoui is van Nederlands-Marokkaanse afkomst en is in 2004 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Abdellaoui is directeur/oprichter van BaaB Communicatie en is tevens werkzaam als communicatie manager bij TU Delft Library. Met een voorliefde voor taal en poëzie geeft zij workshops aan jongeren en levert ze met regelmaat literaire bijdrages aan diverse poëziebundels. Abdellaoui is tevens lid van de Raad van Toezicht van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Over Museum Rotterdam
Museum Rotterdam is een stadsmuseum met lef. Cultuurhistorische collectiestukken en nieuw cultureel erfgoed vertellen samen het verhaal van de stad en haar bewoners – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Een unieke combinatie die gedurfde exposities en impact oplevert, in het museum en in de stad. Museum Rotterdam, het meest Rotterdamse museum ter wereld.