U bent hier

Museumdirecteur Sabine Huls vertrekt naar Stadsmuseum Zoetermeer

woensdag 6 juni 2018 - 10:23

Bloeiende hyacinten en een boerderij, schilderij van A.L. Koster, permanent te zien in Museum De Zwarte Tulp als langdurig bruikleen van het Gemeentemuseum, Den Haag

Conservator-directeur Sabine Huls neemt per 31 augustus afscheid van het bloembollenmuseum De Zwarte Tulp. Zij verruilt haar huidige functie voor die van directeur-bestuurder bij Stadsmuseum Zoetermeer. Sabine Huls is 4,5 jaar in dienst geweest bij Museum De Zwarte Tulp.

In de periode dat Sabine directeur was heeft het museum een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Sabine heeft in 2015 de renovatie begeleid en de professionalisering van het museum ingezet. Het afgelopen jaar heeft Museum De Zwarte Tulp veel bezoekers getrokken met de tentoonstellingen over behangontwerper William Morris en bollenschilder Anton L. Koster. In 2017 kwamen er voor het eerst meer dan 10.000 bezoekers naar het museum.

Het bestuur van het museum vindt het jammer dat Sabine Huls ermee stopt in Lisse. Tegelijk hebben we begrip voor haar keuze. Haar nieuwe functie biedt veel uitdaging en betekent ook een positieverbetering. Het Stadsmuseum Zoetermeer ondergaat de komende periode een ingrijpende metamorfose en wil zich op een nieuwe locatie ontwikkelen tot museum over lifestyle en het dagelijks leven vanaf de jaren 50 tot nu.

Tags 
Nieuws

Reacties