Museumeducatie Prijs 2019: meld je educatieproject nú aan en win € 45.000!

dinsdag 30 april 2019 - 09:05

Beste museumdirecteur of -bestuurder,

Wint jullie project dit jaar de Museumeducatie Prijs met als hoofdprijs € 45.000? Dit is dé onderscheiding voor bijzondere samenwerkingsprojecten van musea en basisscholen. De prijs is een initiatief van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en mag in 2019 voor de derde keer worden uitgereikt door de Museumvereniging. Het prijzengeld is bestemd om excellente educatieve projecten met het veld te delen en navolging er van te stimuleren.

Deze winnaars gingen jullie voor:

• Het Verwonderpaspoort van Naturalis Biodiversity Center en basisschool Woutertje Pieterse uit Leiden, in 2017.
  • De Digitale Scheurkalender van het Kröller-Müller Museum en basisscholen uit Ede, in 2015.

Beide voorbeeldstellende projecten die de samenwerking tussen musea en scholen daadwerkelijk bevorderen en inmiddels navolging hebben gekregen. Educatieve projecten die daarmee bijdragen aan een sterkere binding van álle inwoners van ons land met museale collecties. En die sterkere binding start telkens weer bij de jeugd.

Heeft jullie museum een geweldig educatieproject met het primair onderwijs? Meld het tot 1 juli 2019 aan via www.museumeducatieprijs.nl. Op deze site vind je alle informatie over de prijs en criteria.

Hartelijke groeten,

Mirjam Moll,