U bent hier

Museuminspecties in het museum

donderdag 19 april 2018 - 12:18

De kiosk doet het weer! 

De kiosk maakt het mogelijk dat je bezoekende kinderen in jouw museum kunt vragen een museuminspectie in te vullen. Op een computer, met een ipadzuil of door vrijwilligers met een ipad rond te laten lopen.

Wat levert het op?

Kinderen en hun ouders kunnen zo makkelijk vertellen wat ze van het museumbezoek vinden. Via het het dashboard van museumkids kun je als musuem de inspecties inzien. Veel inspecties met gemiddeld minstens een 7,5 levert het predicaat Kidsproof Museum op. Kinderen kunnen zonder al direct veel te hoeven te registreren makkelijk een inspectie achterlaten die ze later nog moeten ‘verzilveren’.

Hoe werkt het?

Elk museum heeft een eigen kioskpagina. Die kun je vinden door eerst naar museumkids.nl te gaan, je eigen museum op te zoeken en het nummer van jouw museum uit de url van de museumpagina te halen. Bijvoorbeeld Nemo is nummer 381: https://www.museumkids.nl/museum/381 Onthoud het nummer op het eind van de url. Vervolgens plak je dat nummer achter:  https://www.museumkids.nl/kiosk/ dus voor Nemo: https://www.museumkids.nl/kiosk/381 en dan werkt de kiosk.

En dan?

De kiosk onthoudt de datum van inspectie en het museum. Kinderen die een inspectie invullen hoeven die vragen niet meer te beantwoorden. Na het invullen van de vragen kunnen ze hun emailadres of 06 nummer opgeven. Met die gegevens wordt een sms of email gestuurd met unieke code. Daarna kunnen ze binnen 30 dagen deze code verzilveren in hun profiel op Museumkids. Nieuwe Museuminspecteurs maken dan eerst hun profiel aan en verzilveren vervolgens de inspectie. Voor het museum zijn die inspecties pas te zien en ze tellen pas mee als ze zijn verzilverd. Na de 30 dagen vervallen de niet bevestigde inspecties. 

vragen? ebakema@museumvereniging.nl of info@museumkids.nl

deze inspectiezuil stond bij het museum voor Communicatie voor de verbouwing. 

Tags 
Museumkids

Reacties