Museumkaarthouders vinden maatje via MuseumkaartMatch-events!

donderdag 6 september 2018 - 11:58

MuseumkaartMatch.nl werd tijdens de Nationale Museumweek 2017 gelanceerd. Een nieuw platform van de Museumkaart voor kaarthouders waar zij, op basis van museale voorkeur, een maatje kunnen vinden. Sinds die lancering is MuseumkaartMatch van jong tot oud een succes. Maandelijks worden er duizenden oproepjes geplaatst en zijn er evenveel reacties.

Al snel kwam vanuit kaarthouders én jullie de vraag naar een zogenaamde MuseumkaartMatch-avond. Waarbij meerdere Museumkaarthouders elkaar kunnen ontmoeten op hetzelfde, georganiseerde moment. Inmiddels zijn er tientallen van die MuseumkaartMatch-avonden gefaciliteerd, waarvan 43 tijdens de Nationale Museumweek 2018. De aanmeldingen zijn steeds overweldigend en de reacties grotendeels positief. Dat succes is aan jullie aanbod en toewijding te danken, dank daarvoor!

Uit onderzoek blijkt dat de verschillende doelgroepen van MuseumkaartMatch(-avond) ook verschillende behoeftes hebben. Zo willen jongeren vooral in het weekend een museum bezoeken en niet, zoals eerder aangenomen, buiten reguliere openingstijden om. Ook kun je denken aan een MuseumkaartMatch-ontbijt voor gezinnen en speciale gelegenheden voor ouderen. Met deze nieuwe inzichten willen we de kaarthouders gerichter uitnodigen. Voor MuseumkaartMatch-events en formats die passen bij het aanbod van jullie musea. Zo kunnen we MuseumkaartMatch nog beter inzetten voor het oorspronkelijke doel: een sterkere binding van de kaarthouders met jullie collecties én de Museumkaart.

We werken op dit moment aan een jaarkalender voor MuseumkaartMatch-events en formats. Daarom  zullen er voorlopig geen opzichzelfstaande avonden plaatvinden. Wanneer die jaarkalender gereed is kun je jouw museum aanmelden voor passende formats/thema’s. Tot die tijd: neem eens een kijkje op MuseumkaartMatch.nl, wie weet vind je jouw ideale museumgezelschap!