Museumkaartmatch.nl vanaf 1 november offline

maandag 14 oktober 2019 - 12:07

MuseumkaartMatch.nl, het platform waar Museumkaarthouders op basis van museale voorkeur een maatje kunnen vinden, gaat offline per 1 november. Bijna twee jaar geleden is MuseumkaartMatch gelanceerd als online platform waarop kaarthouders een maatje kunnen vinden om samen een museum te bezoeken. Het concept MuseumkaartMatch stopt niet, wel gaan we onderzoeken in welke vorm het terugkomt. Uitgangspunt daarin blijft het samenbrengen en persoonlijk verbinden van Museumkaarthouders. Dit draagt bij aan een sterkere binding met de collecties.

Het online platform wordt nu door een kleine groep Museumkaarthouders gebruikt. Door het organiseren van andere activiteiten, zoals tijdens de Nationale Museumweek, zien we dat de behoefte verandert en dat we op zoek moeten naar een nieuwe manier om de persoonlijke verbinding tussen Museumkaarthouders tot stand te brengen. Hierin staan privacy en veiligheid voorop. Wij werken daarom aan een vernieuwd concept voor MuseumkaartMatch. Om technische redenen gaat de site per 1 november offline.

MuseumkaartMatch en de Museumweek

Tijdens de Museumweek hebben meer dan 40 musea een MuseumkaartMatch-activiteit georganiseerd voor ongeveer 2600 Museumkaarthouders. Deze activiteiten zijn goed ontvangen door zowel kaarthouders als musea. Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering. We nemen de evaluatie van deze activiteiten mee in het herontwikkelen van Museumkaartmatch om musea en kaarthouders nog beter van dienst te kunnen zijn.

MuseumkaartMatch

MuseumkaartMatch is een ontmoetingsplaats voor alle kaarthouders, jong en oud, die op zoek zijn naar gezelschap om samen een museum of tentoonstelling te bezoeken. Alle kaarthouders van 18 jaar of ouder kunnen er gratis gebruik van maken.