Museumkids Awards 2022: meld je hier aan

woensdag 17 november 2021 - 17:18

Museumkids Awards 2022

Op 29 november vindt de digitale Museumkids Awards 2022 plaats! Welke musea worden Kidsproof museum 2022 en welk museum wordt hét Kidsproof museum 2022?

Dit Museumkidsjaar is een bijzonder jaar, het is het 10e Museuminspecteursjaar. Ook door de impact van de maatregelen voor de pandemie, de lange sluiting voor musea en tegenvallende bezoekcijfers is het een jaar dat anders is dan andere. Vanwege de bezoekcijfers zijn de kidsproof criteria dit jaar aangepast, een lager aantal inspecties en toch een hoog cijfer (minstens 35 + 8.0).

De Museumkids Awards is een feestelijk moment en het Kidsproof museum label is een beloning voor de vele musea die zich inspannen voor het jonge publiek, want een sterkere binding met museale collecties start telkens weer bij de jeugd. Dit jaar is de bekendmaking van de Kidsproof musea en de landelijke winnaar online. Zo kunnen we toch met zoveel mogelijk mensen samen zijn tijdens dit heuglijke moment. De bekendmaking is aansluitend aan de online Algemene Ledenvergadering op 29 november. Het 11e Museuminspecteursjaar start gelijk na de bekendmaking.

De nieuwe Kidsproof musea krijgen gemeentelijke, provinciale en landelijke aandacht in de vorm van een persbericht én een bericht naar de burgemeester, gedeputeerde, commissaris van de Koning en minister van OCW. Is jouw museum de opvolger van Museum Helmond, dé winnaar van 2021, of wordt je provinciewinnaar? En is er in elke provincie een Kidsproof Museum?

Meld je hier aan voor de bekendmaking van de Kidsproof Musea 2022
op maandag 29 november om 15.30 uur
: hier aanmelden.

Praktische informatie:
De digitale bekendmaking is maandag 29 november van 15.30 tot 16.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.
Meld je s.v.p. wel even aan, dan sturen we je vooraf de link voor deelname. Deelname is gratis.

Heb je een vraag?
Stuur een mailtje naar info@museumkids.nl