Museumkids Awards 2022: terugkijken

woensdag 17 november 2021 - 17:18

Museumkids Awards 2022

Gemist? Bekijk via deze link of hieronder de bekendmaking van de Kidsproof Musea 2022 terug
.

Op 29 november vond de digitale Museumkids Awards 2022 plaats! Welke musea zijn Kidsproof museum 2022 en welk museum is hét Kidsproof museum 2022?

Dit Museumkidsjaar is een bijzonder jaar, het is het 10e Museuminspecteursjaar. Ook door de impact van de maatregelen voor de pandemie, de lange sluiting voor musea en tegenvallende bezoekcijfers is het een jaar dat anders is dan andere. Vanwege de bezoekcijfers zijn de kidsproof criteria dit jaar aangepast, een lager aantal inspecties en toch een hoog cijfer (minstens 35 + 8.0).

De Museumkids Awards is een feestelijk moment en het Kidsproof museum label is een beloning voor de vele musea die zich inspannen voor het jonge publiek, want een sterkere binding met museale collecties start telkens weer bij de jeugd. Dit jaar was de bekendmaking van de Kidsproof musea en de landelijke winnaar online. Zo konden we toch met zoveel mogelijk mensen samen zijn tijdens dit heuglijke moment. De bekendmaking is aansluitend aan de online Algemene Ledenvergadering op 29 november. Het 11e Museuminspecteursjaar is gelijk na de bekendmaking van start gegaan.

De nieuwe Kidsproof musea hebben gemeentelijke, provinciale en landelijke aandacht gekregen in de vorm van een persbericht én een bericht naar de burgemeester, gedeputeerde, commissaris van de Koning en minister van OCW.

Heb je een vraag?
Stuur een mailtje naar info@museumkids.nl

Uitzending Museumkids Awards 2022