U bent hier

Museumkids: doe mee met de meicampagne

dinsdag 15 maart 2022 - 09:02

Museumkids Meicampagne 2022

Wat fijn dat musea weer open zijn, zonder ingewikkelde maatregelen. Hebben jullie al weer veel blije bezoekers mogen ontvangen? Museumkids heeft een steentje bijgedragen met de voorjaarscampagne, die ruim 2,9 miljoen mensen heeft bereikt. Omdat de bezoekersaantallen nog lang niet terug op het oude niveau zijn, stimuleren we het museumbezoek van kinderen en (groot)ouders tijdens de meivakantie van 23 april t/m 8 mei 2022.

De focus ligt daarbij op een landelijke publiekscampagne voor jullie kinderactiviteiten en op de museuminspecteurswedstrijd. Lees hieronder hoe je kunt aanhaken:

Promotie voor je meivakantie activiteiten

  • Je kunt de hele meivakantie je kinderactiviteiten mee laten gaan in de social media campagne. Plaats hiervoor je activiteit in het cms van museum.nl / museumkids.nl. Selecteer minstens één kinderleeftijd, typ bij Onderwerpen ‘meivakantie’ in en selecteer de tag. Info over het cms.

Inspecteurs werven

  • De meivakantie is een mooie kans om meer museuminspecties te ontvangen en daarmee het label ‘Kidsproof’ te behalen. Vind tips van musea.
  • Vraag kosteloos vakantie promotiemateriaal aan om museuminspecteurs te werven. Aanvragen van nieuwe posters en flyers kan via dit formulier, er geldt OP = OP.

Digitale beelden
Het nieuwe digitale beeldmateriaal en voorbeeldteksten waarmee je online inspecteurs kunt werven kun je onderaan deze pagina downloaden.

Heb je een vraag?
Heb je vragen, tips of kunnen we je ergens mee helpen, laat het vooral weten via info@museumkids.nl

Video 
Video 2022: Word ook Museuminspecteur

Reacties