Museumkids: doe mee met de voorjaarscampagne

dinsdag 1 februari 2022 - 15:13

Museumkids Voorjaarscampagne

Eindelijk, weer open! We hopen dat jullie museum al veel blije bezoekers heeft mogen ontvangen in de openingsweek. Vanwege de bezoekvoorwaarden zullen de bezoekersaantallen voorlopig nog niet direct terug op niveau zijn.

In de aanloop naar de eerstvolgende vakantie, de voorjaarsvakantie van 19 februari t/m 6 maart, kijken we graag met jullie vooruit naar een gezamenlijk plan om museumbezoek van kinderen- en (groot)ouders te stimuleren. We zetten daarbij volop in met een landelijke publiekscampagne voor jullie kinderactiviteiten en een museuminspecteurswedstrijd.
Lees hieronder hoe je kunt aanhaken:

Promotie voor je voorjaarsvakantie activiteiten

• Plaats je kinderactiviteiten voor de voorjaarsvakantie in het cms van museum.nl / museumkids.nl. Selecteer minstens één kinderleeftijd, typ bij Onderwerpen ‘voorjaarsvakantie’ in en selecteer de tag. Kies ook relevante inhoudelijke onderwerpen voor je item (zoals schilderkunst of natuur). Info over het cms.
  • Door het plaatsen van je activiteiten sta je áltijd in de campagne, daarnaast maak je automatisch kans op een uitgelichte plek door ze uiterlijk dinsdag 8 februari aan te melden. Tip: gebruik bij voorkeur vrolijk en/of kleurrijk beeld. Liefst zonder tekst in het beeld.
  • Check ook je online activiteiten in het cms, is alle info nog actueel? Op de website en social zullen we digitale activiteiten blijven uitlichten voor kinderen en ouders die niet naar het museum kunnen.

Inspecteerwedstrijd en promotiemateriaal

• Op 29 november 2021 startte het nieuwe inspectieseizoen. Tijdens de voorjaarsvakantie is de wedstrijd voor jullie de eerste kans om weer museuminspecties te ontvangen en daarmee het label ‘Kidsproof’ te behalen.
  • Vraag daarom kosteloos promotiemateriaal aan om museuminspecteurs te werven. Let op: heb je voor de afgelaste kerstvakantie materiaal besteld? Dan kun je die posters en flyer nog (her)gebruiken. Aanvragen van posters en flyers kan t/m dinsdag 8 februari via dit formulier, daarna geldt OP = OP. Er is voorraad beschikbaar.

Download via deze link het beeldmateriaal om inspecteurs te werven op social media of je nieuwsbrief.

Heb je een vraag?
Mocht je nog vragen hebben of kunnen we je ergens mee helpen, stel ze via info@museumkids.nl