U bent hier

Museumkids: doe mee met de zomercampagne

woensdag 18 mei 2022 - 09:34

Museumkids Zomercampagne

In de eerste maanden van 2022 zien we een voorzichtig positieve lijn in het museumbezoek. Museumkids heeft een steentje bijgedragen met de meicampagne, die ruim 2 miljoen mensen heeft bereikt. Hebben jullie afgelopen meivakantie weer veel blije bezoekers mogen ontvangen? Hoewel er hoopvolle bewegingen zijn, zijn de bezoekersaantallen nog lang niet terug op het oude niveau en kijken we graag met jullie vooruit naar een gezamenlijk plan om museumbezoek van kinderen en (groot)ouders te stimuleren tijdens de zomervakantie van 9 juli t/m 4 september.

De focus ligt daarbij op een landelijke publiekscampagne voor jullie kinderactiviteiten en op het werven van museuminspecteurs en inspecties. Lees hieronder hoe je kunt aanhaken:

Promotie voor je zomervakantie activiteiten

Je kunt de hele zomervakantie je kinderactiviteiten mee laten gaan in de social media campagne. Plaats hiervoor je activiteit in het cms van museum.nl / museumkids.nl. Selecteer minstens één kinderleeftijd, typ bij Onderwerpen ‘zomervakantie’ in en selecteer de tag. Info over het cms.

Inspecteurs werven

• De zomervakantie is een goede kans om meer museuminspecties te ontvangen en daarmee eind oktober het label ‘Kidsproof’ te behalen. Vind tips van musea.

• Vraag kosteloos vakantie promotiemateriaal aan om museuminspecteurs te werven. Aanvragen van de posters en flyers 2022 kan via dit formulier, er geldt OP = OP.

Digitale beelden
Het nieuwe digitale beeldmateriaal en voorbeeldteksten waarmee je online inspecteurs kunt werven, kun je via deze link downloaden.

Heb je een vraag?
Heb je vragen, tips of kunnen we je ergens mee helpen, laat het vooral weten via info@museumkids.nl

Reacties