Museumkids Herfstvakantie = Museumkidsweek!

donderdag 27 augustus 2020 - 10:28

De effecten van de sluiting van musea zullen helaas nog lang voortduren en het bezoek aan musea is nog niet op een gewenst niveau. Museumkids zet daarom ook tijdens de Museumkidsweek in de herfstvakantie vol in op museumbezoek in de eigen regio.

De zesde Museumkidsweek is van 10 t/m 25 oktober door heel Nederland. Met een online-campagne, een wedstrijd gericht op het werven van de laatste inspecties voor het kidsprooflabel en het concept Tikkit Talks zetten we jullie activiteiten voor families met kinderen in de basisschoolleeftijd in het herfstzonnetje.

Je kunt aanhaken door nieuw materiaal aan te vragen én je familieactiviteiten voor de Museumkidsweek te plaatsen op Museumkids.nl. Dit gaat sinds augustus centraal via een het cms van museum.nl, kijk maar. Ook kun je een kind een Tikkit Talk laten geven in jouw museum. Lees hieronder meer.

Inspecteerwedstrijd
Wordt jouw museum dit jaar Kidsproof?  De Museumkidsweek is de laatste kans om kidsproof te worden. Na de herfstvakantie zal op vrijdag 6 november de nieuwe set kidsproof musea worden bekendgemaakt. Het kidsproof label zorgt voor grotere zichtbaarheid op onze publieksites en in je museum voor herhaalbezoek van kinderen en hun (groot)ouders. Om meer inspecteurs te kunnen werven en toch nog kidsproof te worden, is er deze vakantie wederom een inspecteerwedstrijd: bezoek in de museumkidsweek een museum, vul een inspectie in en win mooie prijzen.

Tikkit Talks
Net zoals in de Nationale Museumweek wordt deze Museumkidsweek ook de Tikkit Talks weer ingezet. Kinderen vertellen zelf over een pronkstuk van een museum. Een Tikkit Talk kan zowel ín het museum als thuis via een online vlog worden gedaan. Deelnemers krijgen een speciaal speldje en er zijn mooie prijzen te winnen.

Zo haak je aan:
- Materialen: speciale flyers en posters zijn aan te vragen t/m woensdag 16 september 12:00 uur. Toch nog materiaal aanvragen? Vraag dan kosteloos materiaal aan via dit online formulier en we laten weten of er nog voldoende voorraad is. Op = op.
- Promotie activiteiten: plaats je vakantie-activiteiten op Museumkids.nl via het nieuwe cms van museum.nl (kijk maar). Plaats als onderwerp 'museumkidsweek', vink de boxen met de juiste kinderleeftijd aan en ga tijdens de herfstvakantie automatisch mee in onze social media campagne.
- Tikkit Talks: lijkt het je leuk als inspecteurs in jouw museum een Tikkit Talk geven met publiek? Laat het ons weten via info@museumkids.nl.

In de bijlage van dit artikel vind je de digitale versies van de materialen die je zelf kunt gebruiken voor je nieuwsbrief, website of socials.

Vragen?
Vragen, tips, en opmerkingen horen we altijd graag. Mail ze naar info@museumkids.nl