Museumkids: meer families naar het museum

dinsdag 8 juni 2021 - 10:48

Wat is Museumkids blij dat de musea weer open zijn! Na maanden sluiting en weinig perspectief is het dan eindelijk zover. Hopelijk stroomt het publiek snel weer binnen.

Meer families met kinderen naar het museum
Na de veel te lange sluiting helpen we je museum graag om Kidsproof museum te worden. Door jullie activiteiten bij bezoekers met en zonder een Museumkaart en bij de museuminspecteurs te promoten. Met een zomerwedstrijd. En een digitale Museumkids Kopgroepbijeenkomst met tips & tricks op maandag 5 juli van 15.00-16.15 uur. Een verslag volgt.

Hoe sluit je aan
- Zet je zomervakantieactiviteiten online via het cms van museum.nl. Museumkids brengt je kinderactiviteiten deze zomer graag extra onder de aandacht als ze online geplaatst zijn op museumkids.nl. Hoe doe je dat; selecteer in het cms een leeftijdscategorie onder de 12 jaar, dit zorgt ervoor dat je activiteit automatisch op museumkids komt te staan; en typ bij onderwerpen ‘zomervakantie’ in. Nog geen cms account of een andere vraag? Lees dan hier verder.

- vraag de hele vakantie kosteloos de zomervakantie posters/flyers én de nieuwe buttonflyers aan via deze link. Na 29 juni geldt OP = OP. Je kunt bezoekende jeugd t/m 12 jaar ermee overhalen mee te doen aan de huidige Museumkids inspecteerwedstrijd. Daarmee maken ze ook kans op een Museumkidskaart of een VIP-dag in een museum. De hele zomer verloten we elke maand Museumkidskaarten onder de nieuwe museuminspecteurs. Meer info.

- sluit aan bij de socials, bijvoorbeeld bij de wekelijkse winactie op instagram. Mail info@museumkids.nl als je ook een doe-pakket, kinderfeestje of rondleiding voor families o.i.d. wilt laten weggeven

- gebruik ook de digitale promotiematerialen. Je kunt ze vinden aan de rechterbovenkant van deze pagina.

Zo neem je contact op
We hopen van harte dat er veel families en museuminspecteurs langskomen. Mocht je nog vragen hebben of kunnen we je ergens mee helpen, stel ze via info@museumkids.nl