Museumkids: Meivakantie en Nationale Museumweek 2020

maandag 9 maart 2020 - 10:45

Update op 6 april 2020: vanwege de sluiting van de musea houdt Museumkids van 20 april t/m 10 mei een online campagne. Meer informatie vind je in dit artikel.

-----

Doen jullie mee met de Museumkids meivakantie campagne? Je kunt tot uiterlijk maandag 16 maart posters en flyers aanvragen. Vraag materiaal aan via deze link.

Zo doe je mee:

• Promotie activiteiten: plaats uiterlijk maandag 16 maart je meivakantie activiteiten op Museumkids.nl via het dashboard. Zo maak je automatisch kans op een plek in onze social media campagne. Let op: vergeet niet de categorie ‘meivakantie’ aan te vinken!
  • Materialen: vraag eenvoudig en kosteloos posters en flyers aan t/m maandag 16 maart via deze link. In april zal worden vermeld wanneer het campagnemateriaal wordt verzonden.

Komende campagne
De Museumkids inspecteerwedstrijd loopt vanaf de start Nationale Museumweek op 20 april tot eind meivakantie op 10 mei. Tijdens de meivakantie promoten we al jullie kinder- en familie activiteiten via Museumkids.nl en via een speciale social media campagne.

Daarnaast zetten we in de Nationale Museumweek (20-26 april) in kidsproof musea de Tikkit Talks in: kinderen die vertellen over een pronkstuk in jullie museum. Een mooie kans om kinderen tot ambassadeur van je museum te maken. Jouw museum aanmelden voor een Tikkit Talk kan nog via deze link. Tikkit Talks zijn voorbehouden voor musea met het certificaat kidsproof.

Insteek inspecteerwedstrijden
In het huidige jaar richt Museumkids zich in de vakanties volledig op het stimuleren van (herhaal)bezoek. We zullen daarom in elke vakantie een inspectiewedstrijd opzetten: bezoek in de vakantie een museum, vul een inspectie in en win. Door hierbij aan te haken, kun je inspecties voor je museum binnenhalen en daarmee herhaalbezoek van kinderen en hun (groot)ouders stimuleren.

Via de mail en Museumcontact houden we iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen rond de meivakantie. En worden de digitale versies van de materialen geplaatst die je kunt gebruiken.

Doe mee en vraag je materiaal aan deze link of meld je aan voor een Tikkit Talk. Vragen, tips of opmerkingen? Mail ze naar info@museumkids.nl