Museumkids: meivakantie terugblik

dinsdag 9 juni 2020 - 10:58

Museumkids | Meivakantie terugblik

Na de afgelopen zware periode waarin jullie allen gedwongen de deuren moesten sluiten zien we nu dat er gelukkig steeds meer musea weer open gaan en dat lijkt zich voort te zetten. Vanuit Museumkids konden de promotionele activiteiten zoals voor de Nationale Museumweek en de meivakantie voor een groot deel digitaal voortgang vinden. Daarmee was het voor ons toch mogelijk om de sterkere binding van alle inwoners van ons land met museale collecties te stimuleren. De resultaten van de meivakantie vind je hieronder. Onze plannen voor de zomervakantie waarin we met museumkids weer vol inzetten op museumbezoek door families, vind je hier.

Terugblik meivakantie campagne
Kinderen hebben in de meivakantie 30 prachtige vlogs ingezonden over de pronkstukken van jullie musea. De winnaar is Benyamin met zijn vlog over de maansteen in het Museon. Alle inzendingen vind je hier.

Museumkids heeft in de vakantie 50.000 bezoeken ontvangen op Museumkids.nl (tegenover 33.000 bezoeken in meivakantie 2019). Er is extra zichtbaarheid gecreëerd voor de thuistips en pronkstukken door de inzet van een betaalde campagne op social media (5,5 miljoen impressies) en zichtbaarheid op kidsproof.nl (1 miljoen impressies). Daarnaast is er een persbericht uitgegaan bij de start van de Museumweek/meivakantie. Dit heeft geresulteerd in verschillende artikels zoals op Metro.nl en Kekmama.nl en interviews op Efteling Kids Radio en Radio Aalsmeer. Leuk om te zien dat veel musea de wedstrijd ook in de eigen nieuwsbrief van het museum hebben meegenomen, veel dank daarvoor!

Hier lees je hoe je aan kunt haken bij zomervakantie campagne.

Vragen?
Vragen, tips, en opmerkingen horen we altijd graag. Mail ze naar info@museumkids.nl