U bent hier

Museumkids: terugblik eerste Museumkids Escape Game

maandag 17 mei 2021 - 10:34

Museumkids: terugblik eerste Museumkids Escape Game & vooruitblik komende maanden

Met de eerste Museumkids Escape Game bleef Museumkids ook tijdens de Nationale Museumweek en de meivakantie de verbinding leggen tussen families en museale collecties. In de game werden kinderen uitgedaagd om via raadsels, proefjes en quizzen tien 'verdwenen' pronkstukken terug te vinden. Een spannend digitaal spel waarin elk type museum is vertegenwoordigd. De resultaten van de game vind je hieronder. Ook kijken we vooruit naar de komende maanden.

De eerste Museumkids Escape Game succesvol verlopen
In de Museumweek en meivakantie deden meer dan 3000 deelnemers mee met de Museumkids Escape Game. Zowel families als schoolklassen speelden mee. Moeder Emelie: ‘Onze zoon heeft volop genoten en is zeer fanatiek bezig geweest. We hebben ook meteen een idee gekregen voor een bezoek aan een museum voor in de zomervakantie.’

Er is extra zichtbaarheid gecreëerd op museumkids.nl, museum.nl en via social media voor zowel de escape game als de thuistips. Naast de eigen kanalen is er een betaalde campagne op social media ingezet (800.000 impressies). Ook is er een speciaal kids-persbericht uitgegaan bij de start van de Museumweek. Veel dank aan alle musea die de escape game hebben geplaatst op hun eigen kanalen.

Vooruitblik komende maanden
Er is eindelijk weer perspectief voor publiek en musea. Vanaf 19 mei mogen de openluchtmusea weer open, later volgen alle musea. Bereid je voor met activiteiten en materialen om museuminspecteurs te ontvangen, want ondanks de sluiting gaat het inspecteurs programma door. Vooralsnog met de huidige criteria om Kidsproof te worden, rond de zomervakantie kijken we kritisch naar de eisen van 60 inspecties en minstens een 8.0. Berichtgeving over de criteria volgt.

Zo sluit je aan bij het 10e Museumkidsjaar
Het 10e Museumkidsjaar staat in het teken van het thema 'Worden wat je wil, begint in het museum'. Ook dit jaar sluit het thema weer aan bij het thema van de Kinderboekenweek. En past het mooi in de verhaallijn dat je in musea kunt ontdekken waar we vandaan komen en kunt leren wie we werkelijk zijn.
- De digitale museumkidsmaterialen kun je hier downloaden
- Bekijk de nieuwe animatie hier op YouTube
- Vraag kosteloos museuminspecteurflyers of de nieuwe buttonflyers aan via info@museumkids.nl. Goed om te weten: heb je rond de kerstvakantie al de nieuwe buttonflyers al aangevraagd? Dan mailen we je als we ze verzenden, rond de opening van alle musea.

Heb je een vraag of tip?
Stuur je vraag naar info@museumkids.nl en we beantwoorden hem graag.

Video 
Promovideo 'Worden wat je wil, begint in het museum'

Reacties