Museumkids: zomerupdate (11 augustus)

dinsdag 11 augustus 2020 - 15:00

Museumkids zomerupdate: is jouw museum al kidsproof?

Met nog een kleine 3 maanden te gaan in het huidige Museumkids inspectiejaar is het tijd voor een update over het ‘Kidsproof label’. Het Kidsproof label zorgt voor grotere zichtbaarheid op onze publieksites en in jouw museum voor herhaalbezoek van kinderen en hun (groot)ouders. We weten dat het bezoek aan musea vanwege de RIVM maatregelen nog lang niet op een gewenst niveau is en het Kidsproof label kan een daar een bijdrage aan leveren. Is jouw museum al Kidsproof bevonden door de Museuminspecteurs?

Kidsproof tussenstand
De tussenstand op dit moment zie je hier. Hoe staat jouw museum ervoor? Word je dit jaar weer of ook Kidsproof? Hoeveel museuminspecteurs heb je op bezoek gehad en wat vonden ze van jullie museum?

Nog niet voldoende inspecties? Tijd voor actie:
Nu loopt de zomercampagne nog waarbij je kunt aanhaken om je inspecties te verhogen: zo haak je aan. Na de zomercampagne is de Museumkidsweek in oktober het laatste grote evenement om museuminspecteurs en inspecties te werven. Daarnaast kun je natuurlijk het hele jaar door onze algemene flyer en buttonflyer aanvragen en aan je bezoek overhandigen om inspecteurs te werven. Inspecties kunnen t/m 25 oktober 2020 worden gedaan.

Gezocht: quizvragen en foto's voor Museumkidsgames (let op, enkel voor musea met kidsproof label!)
Op museumkids.nl/games kunnen kinderen t/m 12 jaar spelenderwijs met kidsproof musea in aanraking komen: via de minigames met quizvragen en foto’s van kidsproof musea. Deze zomer verversen we de spellen, zo blijven ze verrassen. Daarbij hebben we jullie hulp nodig. Wil jij kinderen ook spelenderwijs op jullie museum wijzen? Lever quizvragen en foto's aan via info@museumkids.nl. Lees hieronder de specificaties:
- quiz: lever een vraag aan (zonder foto) met 4 mogelijke antwoorden (geef het goede antwoord aan en eventueel een korte uitleg)
- draaipuzzel: lever een foto aan van een specifiek object uit jouw museum (pronkstuk) van minstens 2000 x 2000 pixels (en eventueel een leuk weetje over het object)
- schuifpuzzel: lever een foto aan van een specifiek object uit jouw museum (pronkstuk) van minstens 2000 x 2000 pixels (en eventueel een leuk weetje over het object)
Tip: vrolijke kleurrijke foto’s passen het beste op museumkids

Nu te gebruiken: gifjes op Instagram
Museumkids ‘mascotte’ Tikkit, de verfdruppel die op de site en in de musea tot leven komt, heeft nu ook eigen bewegende gifjes op Instagram. Leuk om te gebruiken in de Instagram Stories van je museum en nieuwe inspecteurs te werven. Je vindt ze via het zoekwoord ‘Tikkit’.

Wijzigingen in aanleveren activiteiten
Heb je het al gehoord? Sinds 29 juli staat de nieuwe site Museum.nl live en daarmee verdwijnt de mogelijkheid om via het kidsdashboard je activiteiten op museumkids.nl te plaatsen. Voortaan worden alle activiteiten via het cms van museum.nl aangeleverd aan zowel museum.nl als aan museumkids.nl. Je kunt nog steeds zelf je eigen museumactiviteiten plaatsen maar dan via het cms van museum.nl. En daarmee kun je ze gelijk op beide sites plaatsen. Hoe dat werkt en hoe je een inlog voor het cms van museum.nl regelt staat hier op museumcontact. Het museumkids dashboard toont vanaf nu nog steeds de input van de museuminspecteurs voor jouw museum.

Een vraag, opmerking of tip? Fijn! Mail ze naar info@museumkids.nl